Методът съществува отдавана Прецизното изследване с тимпанометър се извършва в университетските болници

...
Методът съществува отдавана Прецизното изследване с тимпанометър се извършва в университетските болници
Коментари Харесай

Що е то тимпанометър и защо в Бургас не се използва

Методът съществува отдавана

Прецизното проучване с тимпанометър се прави в университетските лечебни заведения в страната, само че не е въведено като процедура при посещаване на експерт УНГ в Бургас, сигнализират от МЦ „ Д-р Стайков “. Амбициозните млади лекари в центъра са решили да трансформират това и получиха цялостна поддръжка от управлението. От началото на юни в кабинета по УНГ към този момент е разполагаем висок клас уред за тимпанометрия.

За полезността му приказва експертът по Ушно-носно-гърлени заболявания доктор Станимир Динев.

„ Тимпанометрията не е ново проучване. Процедурата мери еластичността на тъпанчето, която е директно обвързвана с налягането в междинното ухо. Тя може да се употребява за диагностициране на отит на междинното ухо и други болести. Методиката и апаратите съществуват отдавана, само че за жалост в Бургас до момента проучването не се е прилагало, макар че носи една доста огромна диагностична стойност.

С този способ, който действително е микро инвазивен, извънредно бърз, безвреден и може да се ползва при пациенти от всички възрастови групи, в това число и новородени и тъкмо при тях е целесъобразно да се употребява.
 Кабинетът по УНГ в МЦ " Д-р Стайков " към този момент е оборудван с Тимпанометър от последно поколение
С апарата правим скрининг и получаваме информация за работата на тъпанчевата мембрана, за слуховите костици  и като цяло за това дали имаме естествена чуваемост.

Изследването демонстрира доста тъкмо дали в региона на междинното ухо има съществуване на течност, зараза, дисфункция на евстахиевите тръби . Тези проблеми са постоянно срещани при децата и благодарение на тимпанометъра те могат да бъдат диагностицирани бързо и преди да са се получат затруднения.

В ранна детска възраст различен постоянно срещан проблем е и третата сливица , позната още като аденоидна вегетация. За страдание се случва тя да бъде подценявана и да не е добре диагностицирана. Това е риск, тъй като като вторични последици могат да се появяват проблеми с ушите. С тимпанметъра бързо и елементарно ревизираме дали има подобен проблем.

Вече имах опция да се уверя в полезността на апарата . Благодаря на управлението на Медицински център „ Д-р Стайков “, че се съгласи да влага в тази инсталация. Още с първия обзор на малко дете с трета сливица, с помощта на проучването, установихме съществуване на проблем и започнахме навременна терапия.

Третата сливица дава една много мнима клинична картина колкото за процесите, протичащи в ухото. Това е по този начин, тъй като главната симптоматика при дребните е хрема и кашлица. В множеството случаи, ушите остават настрана от лечебния развой, а в действителност тъкмо там е казусът. Случвало се е в доста по-късен стадий родителите да доведат детето с недоволство, че не чува. Затова моля, когато се прави обзор за хрема, трета сливица или различен проблем да се наблюдава и функционалността на ушите.

За страдание в нашата здравна система тази процедура не е наложена и не се поема от здравната каса. Реално тимпанометрията има извънредно необятно приложение, изключително за пациенти в детска възраст и целесъобразно да се прави при съществуването на зараза на горно дихателните пътища, безапелационен е доктор Станимир Динев.

В кабинета по Уши-нос-гърло в „ МЦ Д-р Стайков “ от понеделник до събота одобряват пациенти двама експерти доктор Станимир Динев и доктор Николай Бъчваров. Час за обзор може да си запишете на тел.: 056 99 60 06 и 0892 99 60 06 или на място в медицинския център на бул. Транспортна 33.
Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР